Tarieven en wachtlijst

Wachtlijst

 

Laatste update op 2 maart 2021:

Blossom heeft voor kinderen tot 18 jaar, waarbij de zorg vergoed wordt door de gemeente, momenteel een cliëntenstop. Wegens de grote hoeveelheid aanmeldingen kunnen we  tijdelijk geen nieuwe cliënten aannemen.

 

Kinderen en jongeren

 

Kinderpraktijk Blossom heeft een contract met Holland Rijnland. Holland Rijnland is een samenwerking van en voor veertien gemeenten in het hart van de Randstad. Wat betreft de jeugd GGZ zijn dit de gemeenten Noordwijk, Katwijk, Hillegom, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen (Voorhout, Sassenheim, Warmond), Lisse, Nieuwkoop, Leiden, Leiderdorp en Zoeterwoude. Als u een verwijsbrief heeft van de (huis)arts of een toeleiding van het JGT (jeugd -en gezinsteam) en woonachtig bent in een van deze gemeenten, kunt u uw kind bij Kinderpraktijk Blossom aanmelden. Dit gaat om een zorgtraject in de generalistische jeugd GGZ. De facturen worden rechtstreeks ingediend bij de gemeente en er is geen sprake van eigen risico.

Als er geen sprake is van een diagnose uit de DSM-V (psychiatrisch handboek), of als er sprake is van een diagnose die niet vergoed wordt, betaalt de gemeente de zorg niet. Ik kan uw kind dan wel zorg bieden, deze behandelsessies betalen jullie dan zelf*. Het is bijvoorbeeld mogelijk één of een aantal behandelgesprekken te voeren met ouders en/of kind. Ook is het mogelijk een kortdurende EMDR behandeling in te zetten of om intelligentieonderzoek te doen om de ontwikkeling in kaart te brengen.

 

*Wellicht zijn jullie wel aanvullend verzekerd voor ”psychosociale zorg / alternatieve zorg’ en krijg je toch de behandeling (deels) vergoed. Dit kun je checken bij jouw zorgverzekeraar. Voor zorg die niet door gemeente wordt vergoed, heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts of het JGT. Ook zijn de wachttijden veel korter dan van zorg die vanuit de gemeente vergoed wordt.

 

Tarieven

 

  • Individuele behandelsessie 45 minuten (OVP- onverzekerd product) : €95,-
  • Intake 45 minuten: €120,-
  • Intelligentieonderzoek voor kinderen van 6 t/m 17 jaar middels de WISC-V-NL (€250-€450, afhankelijk van de vraag en het benodigde onderzoek)
  • Uitgebreid diagnostisch onderzoek in opdracht van school of ouders: neem contact op voor een prijsopgave

 

No-show tarief

 

Het nakomen van de afspraken is een voorwaarde om tot een goede hulpverlening te kunnen komen. Indien u niet naar een afspraak kunt komen, ongeacht de reden, dient u dit minimaal 24 uur van tevoren per email door te geven. Indien de afspraak te laat of niet door u wordt afgezegd, wordt een tarief van € 40,- per gemiste afspraak in rekening gebracht als een gedeeltelijke vergoeding voor verlies van de gereserveerde behandeltijd. Hiervoor krijgt u een rekening thuis gestuurd. Deze rekening wordt niet vergoed door gemeente of zorgverzekeraar.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking en/of oriëntatie gesprek