Blossom voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren kunnen last hebben van sombere, boze, onzekere of angstige gevoelens. Ook kan het zijn dat ze iets naars hebben meegemaakt, wat ze niet goed kunnen verwerken. Soms zijn er  problemen op school, in het gezin en/of met leeftijdsgenoten. Blossom kan helpen door meer inzicht te bieden in wat er speelt en oplossingen te bieden die bij jullie passen.

Doeltreffende hulp

Als het niet goed gaat met je kind(eren) en de balans zoek is, heeft dit vaak een invloed op het gehele gezin. Het kan dan prettig zijn wanneer iemand met jullie mee kijkt, zodat we samen kunnen uitzoeken wat het probleem precies is en op welke manier we dit kunnen oplossen.

 

Blossom is een psychologiepraktijk waar op persoonlijk en kleinschalige wijze gewerkt wordt, zodat je het gevoel hebt echt gehoord en gezien te worden. Kortom, Blossom helpt jullie weer volledig tot bloei te komen, op de manier die bij helemaal bij jullie past.

Veel voorkomende klachten

Kinderen en jongeren met de volgende psychische klachten kunnen snel en effectief geholpen worden door een Psycholoog of Orthopedagoog bij Blossom.

 • Angst of onzekerheid
 • Trauma, nare gebeurtenissen, gepest worden
 • Verdriet, somberheid of depressiviteit
 • Moeite met contact leggen
 • Boos, opstandig gedrag of druk gedrag
 • Vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn of andere lichamelijke klachten zonder medische reden
 • Problemen met slapen, eten of zindelijkheid
 • Problemen met leren op school

GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland    agb code

Wanneer niet?

Blossom is een praktijk in de basis GGZ, wat betekent dat er kortdurend behandeld wordt (tot maximaal 12 behandelsessies, met eventueel een verlenging tot ongeveer 20 sessies). Daarom wordt er bij (zeer) complexe problemen doorverwezen naar de specialistische GGZ.

 

Verder kunnen ook geen cliënten behandeld worden die in crisis zijn of dreigen te raken. Bij grote crisisgevoeligheid kunnen kinderen en jongeren beter geholpen worden bij een GGZ-instelling met een 24- uurs bereikbaarheid.

 

Als er sprake is van een vechtscheiding is hulp bij Kinderpraktijk Blossom ook niet voldoende passend en toereikend.

 

Bij kinderen t/m 5 jaar zullen we in een telefonische pre-intake bespreken of wij jullie goed kunnen helpen of dat het kind en de ouders beter geholpen kunnen worden bij een meer gespecialiseerde Infant Mental Health (IMH) instelling.

 

Bij de behandeling van kinderen en jongeren tot 16 jaar is toestemming nodig van beide ouders met gezag. Deze toestemming dient voorafgaand aan de aanmelding geregeld te zijn, anders kan geen intake plaatsvinden en kan de behandeling niet gestart worden.

Oriëntatie gesprek

Vrijblijvend meer te weten komen?

Heb je ergens vragen over of wil je iets overleggen? Neem dan contact met ons op per mail of via onderstaand contactformulier.

  Ik heb een vraag over:

  Ik geef met het versturen van dit formulier toestemming voor het verwerken van mijn persoonsgegevens

  Met uw gegevens wordt uiteraard discreet omgegaan. Bekijk ons privacy beleid