Over Psychologiepraktijk Blossom

Blossom is een psychologiepraktijk voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en vrouwen. Enkele aandachtsgebieden zijn traumabehandeling middels EMDR, mindfulness, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

 

Bij Blossom vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. We zijn ervan overtuigd dat een kleinschalige praktijk met een persoonlijke aanpak hieraan bijdraagt. Je problemen zullen natuurlijk niet altijd als bij toverslag verdwijnen. Daarom is het ook belangrijk om ánders naar de moeilijkheden te leren kijken. Samen serieus werken aan het verminderen van de klachten staat voorop, maar er is ook ruimte voor humor, speelsheid en creativiteit in de behandeling.

 

We zijn gevestigd midden in het gezellige centrum in Noordwijkerhout, naast de VVV en schuin tegenover de Witte Kerk. De praktijk is te vinden in bedrijfsverzamelgebouw ‘Business Center Bollenstreek’ aan de Dorpsstraat 8A.

Roos Klinkenberg
Psycholoog voor kinderen, jongeren en vrouwen

Mijn naam is Roos en ik ben geboren in 1984. Ik woon met mijn man, zoon en dochter in Noordwijk, vlakbij het strand. Als ik vrij ben, waai ik graag uit op het strand, in de duinen of in het bos. Ook houd ik erg van dansen, sport, muziek en yoga. Hiernaast beoefen ik zelf ook mindfulness, omdat dit me helpt mijn balans te houden in mijn mooie, maar drukke bestaan.

 

Mijn studie als Orthopedagoog heb ik voltooid aan de Universiteit Leiden. Daarna ben ik nog verder opgeleid tot GZ-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog), waardoor ik geregistreerd ben in het BIG register. Ook heb ik extra opleidingen gedaan voor o.a. het geven van EMDR, Schematherapie, Theraplay en CGT (cognitieve gedragstherapie).Ik heb als psycholoog onder andere ervaring opgedaan bij diverse psychologie- en psychotherapiepraktijken, een academisch ziekenhuis, een medisch kinderdagverblijf en instellingen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. In 2015 heb ik Praktijk Blossom geopend, omdat ik graag op een persoonlijke, holistische en laagdrempelige manier hulp wil bieden.

Ieder kind en mens is uniek. Ondanks dat ik werk met protocollen, is mijn aanpak bij iedereen ook uniek. Tijdens de behandeling gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, mindfulness en oplossingsgerichte psychotherapie. Bij kinderen gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen. Tot slot probeer ik de zorg te bieden die ik zelf ook graag zou willen krijgen: kleinschalig en op een persoonlijke manier, van mens tot mens.

 

Opleidingen en registraties
Orthopedagoog
GZ psycholoog (ingeschreven bij het BIG register als Gezondheidszorgpsycholoog: 89920533325)
EMDR therapeut – EMDR Europe Practioner, geregistreerd bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen (LVVP)

Lid Psyche en Zwangerschap

 

GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland    agb code

Simone Verhage
Orthopedagoog voor kinderen, jongeren en ouders

Mijn naam is Simone en ik ben geboren in 1987. Samen met mijn vriend woon ik in Leiderdorp. Ik vul mijn dagen met boeken lezen, yoga, tennis, lekker eten, diepgaande gesprekken en heel veel wandelen in de natuur.

 

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden ben ik werkzaam geweest als Orthopedagoog/Psycholoog bij diverse praktijken en zorginstellingen in de jeugd GGZ (Geestelijke Gezondheid Zorg). Daarbij heb ik nog een opleiding cognitieve gedragstherapie (CGT) gevolgd en heb ik mezelf gespecialiseerd in mindfulness.

 

Tijdens de behandeling werk ik graag oplossingsgericht met lichaamsgerichte methodieken (ademhaling, ontspanning, bewustwording), inzichtgevende gesprekken, mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Ik vind het belangrijk dat kinderen en ouders zich op hun gemak voelen door een persoonlijke aanpak, zodat eenieder keuzes durft te maken die goed bij hen passen.  Ik behandel kinderen en jongeren en help ook graag ouders en leerkrachten die advies en ondersteuning nodig hebben. Verder doe ik regelmatig diagnostische onderzoek, om een beter zicht te krijgen op de problemen.

Anne Tukker
Orthopedagoog voor kinderen, jongeren en ouders

Ik ben Anne en ik ben geboren in 1992. Ik woon in Hillegom, samen met mijn vriend en kat. Ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd te wandelen, te reizen, te genieten van de mooie natuur of lekker te koken en te eten.

 

Sinds 2015 ben ik werkzaam als Orthopedagoog. Hierbij heb ik mij gespecialiseerd in moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik vind het een leuke, grote uitdaging om gedrag als communicatie te zien en op zoek te gaan naar de betekenis van het gedrag van iemand; de vraag achter de vraag.

 

In 2020 ben ik begonnen met de post-master opleiding tot GZ-psycholoog. In het kader van deze vervolgopleiding, zal ik in 2021 op woensdag werkzaam zijn bij psychologiepraktijk Blossom. Hier zal ik diagnostiek en behandeling bij kinderen en hun ouders uitvoeren. Ik vind het belangrijk om goed aan te sluiten bij iedere persoon en aandacht te hebben voor het de omgeving en het gezin om het
kind heen.