Over Psychologiepraktijk Blossom

Blossom is een psychologiepraktijk voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en vrouwen. Enkele aandachtsgebieden zijn traumabehandeling middels EMDR, mindfulness, schematherapie, speltherapie, PMT en cognitieve gedragstherapie.

Bij Blossom vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. We zijn ervan overtuigd dat een kleinschalige praktijk met een persoonlijke aanpak hieraan bijdraagt. Je problemen zullen natuurlijk niet altijd als bij toverslag verdwijnen. Daarom is het ook belangrijk om ánders naar de moeilijkheden te leren kijken. Samen serieus werken aan het verminderen van de klachten staat voorop, maar er is ook ruimte voor humor, speelsheid en creativiteit in de behandeling.

We zijn gevestigd midden in het gezellige centrum in Noordwijkerhout, nschuin tegenover de Witte Kerk. De praktijk is te vinden in bedrijfsverzamelgebouw ‘Business Center Bollenstreek’ aan de Dorpsstraat 8A. Hier zijn onder andere ook een kinderfysiotherapeut, logopedist en (kinder)diëtisten gevestigd, waarmee we indien nodig samenwerken.

Roos Klinkenberg
Psycholoog voor kinderen, jongeren en vrouwen

Mijn naam is Roos en ik ben geboren in 1984. Ik woon met mijn man, zoon en dochter in Noordwijk, vlakbij het strand. Als ik vrij ben, waai ik graag uit op het strand, in de duinen of in het bos. Ook houd ik erg van dansen, sport, muziek en yoga. Hiernaast beoefen ik zelf ook mindfulness, omdat dit me helpt mijn balans te houden in mijn mooie, maar drukke bestaan.

Mijn studie als Orthopedagoog heb ik voltooid aan de Universiteit Leiden. Daarna ben ik nog verder opgeleid tot GZ-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog), waardoor ik geregistreerd ben in het BIG register. Ook heb ik extra opleidingen gedaan voor o.a. het geven van EMDR, Schematherapie, Theraplay en CGT (cognitieve gedragstherapie).Ik heb als psycholoog onder andere ervaring opgedaan bij diverse psychologie- en psychotherapiepraktijken, een academisch ziekenhuis, een medisch kinderdagverblijf en instellingen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. In 2015 heb ik Praktijk Blossom geopend, omdat ik graag op een persoonlijke, holistische en laagdrempelige manier hulp wil bieden.

Ieder kind en mens is uniek. Ondanks dat ik werk met protocollen, is mijn aanpak bij iedereen ook uniek. Tijdens de behandeling gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, mindfulness en oplossingsgerichte psychotherapie. Bij kinderen gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen. Tot slot probeer ik de zorg te bieden die ik zelf ook graag zou willen krijgen: kleinschalig en op een persoonlijke manier, van mens tot mens.

Opleidingen en registraties

Orthopedagoog
GZ psycholoog (ingeschreven bij het BIG register als Gezondheidszorgpsycholoog: 89920533325)
EMDR therapeut – EMDR Europe Practioner, geregistreerd bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen (LVVP) en visitatie met goed gevolg doorlopen

GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland   

Phyllis Kunst
Orthopedagoog en speltherapeut voor kinderen, jongeren en ouders

Mijn naam is Phyllis en ik werk als orthopedagoog bij Blossom. Ik ben geboren in 1988 en woon in Hoorn (Noord-Holland). Ik heb een leuke, lieve vriend met wie ik er samen graag op uit ga. Ik houd  ervan om naar het museum te gaan, lange wandelingen te maken, sta graag op de tennisbaan en volg sinds een paar jaar gitaarlessen.

Aan de Universiteit Utrecht heb ik mijn studie Orthopedagogiek gevolgd. Na het afronden van mijn studie heb ik in verschillende sectoren ervaring opgedaan: gehandicaptenzorg, kinderopvang, onderwijs en in de jeugd-ggz. Omdat ik me graag wilde verdiepen in (jonge) kinderen die het moeilijk vinden om over hun gevoelens te praten, heb ik de studie Speltherapie gedaan aan de Christelijke Hogeschool Ede. Speltherapie is een vorm van psychotherapie waarbij spel wordt gebruikt om een kind beter te begrijpen en om om te leren gaan met lastige situaties. In mijn werk als Orthopedagoog gebruik ik graag deze elementen. Naast mijn werk bij Blossom werk ik nog bij een andere kleinschalige praktijk voor jeugd-ggz in Noord-Holland.

Opleiding en registraties

  • Universitaire masteropleiding Orthopedagogiek
  • HBO masteropleiding Speltherapie
  • HBO opleiding Pedagogiek
  • SKJ registratie: 120008010
  • NVO registratie: 22727

Bas de Wolff
Psychomotorisch Therapeut (PMT)

Even voorstellen. Mijn naam is Bas en ik werk als Psychomotorisch Therapeut (afgekort: PMT) in het team van Blossom.

PMT is een therapievorm waarbij je lichaam en bewegen centraal staan. Soms begrijp je niet precies waarom je je voelt zoals je je voelt, of waarom je doet zoals je doet. Door spel en activiteit kun je veel leren over je eigen gedrag en je grenzen. Ook kan je leren om anders met situaties om te gaan. Bijvoorbeeld minder snel boos worden, beter voor jezelf opkomen of met meer zelfvertrouwen meer durven.

Naast mijn werk bij Blossom werk ik als Psychomotorisch Therapeut bij Ipse de Bruggen. Mijn opleiding tot therapeut heb ik gedaan bij Hogeschool Windesheim. In het verleden ben ik werkzaam geweest bij defensie, brandweer en politie. Al deze ervaringen neem ik mee als therapeut.

Voor mij zit de sleutel tot succes in de klik met mijn cliënten. Ik ben recht-door-zee, maar invoelend. Mijn kwaliteiten liggen in het persoonlijk contact tijdens de activiteiten die wij samen gaan doen.

We gaan tijdens de sessies dus lekker in beweging zijn en plezier maken en op deze manier aan de slag met je behandelvraag.

In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan mijn gezin en kinderen. We zijn dol op het strand, samen dansen, films kijken en stoeien en natuurlijk samen op vakantie gaan. Ook doe ik veel aan sport en werk ik graag in de tuin, waar ik rust en afleiding vindt.

Nynke van der Kooi
Bachelor psychologe in opleiding tot WO psycholoog (stage)

Mijn naam is Nynke, ik ben 23 jaar en woon in Den Haag. In 2021 heb ik mijn bachelor Psychologie aan de Universiteit Leiden afgerond. In mijn tussenjaar heb ik werkervaring opgedaan bij een Psychologiepraktijk voor kinderen op Curaçao, en zo heb ik besloten de master Klinische Kind en Jeugd Psychologie te gaan doen. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen en jongeren te werken. De afgelopen jaren heb ik  gewerkt als begeleider bij kinderen met autisme en een ontwikkelingsachterstand, en schrijf momenteel mijn scriptie over jongeren met een licht verstandelijke beperking en een angststoornis.

Ik houd van reizen en het strand, en ga in mijn vrije tijd graag hardlopen, tennissen of fietsen. Daarnaast doe ik aan theater.

Opleidingen en registraties

–          Universitaire bachelor Psychologie

–          Applied Behavioural Analysis (ABA) certificaat

Nadine de Groot
Bachelor pedagoog in opleiding tot WO orthopedagoog (stage)

Mijn naam is Nadine. In 2023 heb ik de bachelor pedagogische wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Nu ben ik bezig met het afronden van mijn master Orthopedagogiek. Momenteel schrijf ik mijn scriptie over hoe aanwezigheid in de natuur kan bijdragen aan zelfregulatie bij kinderen.

Ik help graag jongeren die worstelen met zichzelf en/of met hun omgeving. Ik geloof dat er voor ieder kind een mooie passie of een mooi (levens)doel te vinden is, waarmee dat kind vanuit intrinsieke motivatie, zichzelf verder kan ontwikkelen.

In mijn vrije tijd doe ik veel aan fotografie, dansen en chinees kickboksen. Verder vind ik het leuk om bezig te zijn met mindfulness en voeding.