Over Psychologiepraktijk Blossom

Blossom is een psychologiepraktijk voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en vrouwen. Enkele aandachtsgebieden zijn traumabehandeling middels EMDR, mindfulness, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

 

Bij Blossom vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. We zijn ervan overtuigd dat een kleinschalige praktijk met een persoonlijke aanpak hieraan bijdraagt. Je problemen zullen natuurlijk niet altijd als bij toverslag verdwijnen. Daarom is het ook belangrijk om ánders naar de moeilijkheden te leren kijken. Samen serieus werken aan het verminderen van de klachten staat voorop, maar er is ook ruimte voor humor, speelsheid en creativiteit in de behandeling.

 

We zijn gevestigd midden in het gezellige centrum in Noordwijkerhout, naast de VVV en schuin tegenover de Witte Kerk. De praktijk is te vinden in bedrijfsverzamelgebouw ‘Business Center Bollenstreek’ aan de Dorpsstraat 8A.

Roos Klinkenberg
Psycholoog voor kinderen, jongeren en vrouwen

Mijn naam is Roos en ik ben geboren in 1984. Ik woon met mijn man, zoon en dochter in Noordwijk, vlakbij het strand. Als ik vrij ben, waai ik graag uit op het strand, in de duinen of in het bos. Ook houd ik erg van dansen, sport, muziek en yoga. Hiernaast beoefen ik zelf ook mindfulness, omdat dit me helpt mijn balans te houden in mijn mooie, maar drukke bestaan.

 

Mijn studie als Orthopedagoog heb ik voltooid aan de Universiteit Leiden. Daarna ben ik nog verder opgeleid tot GZ-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog), waardoor ik geregistreerd ben in het BIG register. Ook heb ik extra opleidingen gedaan voor o.a. het geven van EMDR, Schematherapie, Theraplay en CGT (cognitieve gedragstherapie).Ik heb als psycholoog onder andere ervaring opgedaan bij diverse psychologie- en psychotherapiepraktijken, een academisch ziekenhuis, een medisch kinderdagverblijf en instellingen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. In 2015 heb ik Praktijk Blossom geopend, omdat ik graag op een persoonlijke, holistische en laagdrempelige manier hulp wil bieden.

Ieder kind en mens is uniek. Ondanks dat ik werk met protocollen, is mijn aanpak bij iedereen ook uniek. Tijdens de behandeling gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, mindfulness en oplossingsgerichte psychotherapie. Bij kinderen gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen. Tot slot probeer ik de zorg te bieden die ik zelf ook graag zou willen krijgen: kleinschalig en op een persoonlijke manier, van mens tot mens.

 

Opleidingen en registraties
Orthopedagoog
GZ psycholoog (ingeschreven bij het BIG register als Gezondheidszorgpsycholoog: 89920533325)
EMDR therapeut – EMDR Europe Practioner, geregistreerd bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland)

Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen (LVVP) en visitatie met goed gevolg doorlopen

Lid Psyche en Zwangerschap

 

GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland   

Rianne de Vries
Psycholoog voor (jonge) kinderen, hun ouders en jongeren/jongvolwassenen

Ik ben Rianne, geboren in 1985 en woonachtig in Katwijk aan Zee. Samen met mijn man hebben wij twee jonge dochters waar we naast ons werk lekker druk mee zijn. In mijn vrije tijd sta ik verder met veel plezier op de tennisbaan en vind ik het leuk om creatief bezig te zijn, zoals bijvoorbeeld met handlettering, kaartjes maken en fotoboeken maken.

Na het afronden van mijn twee studies (masteropleidingen kinder- en jeugdpsychologie en orthopedagogiek) aan de Universiteit Leiden ben ik vanaf 2010 werkzaam geweest als psycholoog in de specialistische GGZ. Hier ben ik tevens verder opgeleid tot GZ-psycholoog en heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, bijvoorbeeld voor het inzetten van Pivotal Response Treatment (PRT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en EMDR bij enkelvoudig trauma bij kinderen en jongeren. Ik heb affiniteit voor het werken met (ouders van) hele jonge kinderen, zowel op het gebied van diagnostiek als behandeling. Hierbij kan gedacht worden aan een achterstand op of bijzonderheden in verschillende ontwikkelingsgebieden, gedragsproblemen en/of ouder-kindrelatieproblemen.

Sinds april 2022 ben ik werkzaam voor Psychologiepraktijk Blossom. Ik ben een open, enthousiast en betrokken persoon en ik vind het belangrijk om een prettige en veilige sfeer te creëren van waaruit samen gewerkt kan worden aan het vergroten van (helpende) vaardigheden en het verminderen van klachten.

Het werken bij Psychologiepraktijk Blossom combineer ik graag met werken voor een andere kleinschalige basis-GGZ praktijk en mijn inzet voor vroegherkenning, vroegdiagnostiek en vroegbehandeling van autismespectrumstoornissen, bijvoorbeeld door het geven van onderwijs over autismespectrumstoornissen aan professionals, door actieve deelname aan het Landelijk Netwerk Autisme Jonge Kind (www.autismejongekind.nl) en door inzet van de BEER-oudertraining.

Opleiding en registraties

  • Twee universitaire masteropleidingen: Kinder- en Jeudgpsychologie en Orthopedagogiek.
  • GZ-psycholoog (BIG-nummer: 09922071025)
  • Lid van de LVVP (lidnummer 5748)
  • Aspirant lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN, lidnummer: 37210)

GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland