Over Psychologiepraktijk Blossom

Blossom is een psychologiepraktijk voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en vrouwen. Enkele aandachtsgebieden zijn traumabehandeling middels EMDR, mindfulness, schematherapie, speltherapie, PMT en cognitieve gedragstherapie.

Bij Blossom vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. We zijn ervan overtuigd dat een kleinschalige praktijk met een persoonlijke aanpak hieraan bijdraagt. Je problemen zullen natuurlijk niet altijd als bij toverslag verdwijnen. Daarom is het ook belangrijk om ánders naar de moeilijkheden te leren kijken. Samen serieus werken aan het verminderen van de klachten staat voorop, maar er is ook ruimte voor humor, speelsheid en creativiteit in de behandeling.

We zijn gevestigd midden in het gezellige centrum in Noordwijkerhout, nschuin tegenover de Witte Kerk. De praktijk is te vinden in bedrijfsverzamelgebouw ‘Business Center Bollenstreek’ aan de Dorpsstraat 8A. Hier zijn onder andere ook een kinderfysiotherapeut, logopedist en (kinder)diëtisten gevestigd, waarmee we indien nodig samenwerken.

Roos Klinkenberg
Psycholoog voor kinderen, jongeren en vrouwen

Mijn naam is Roos en ik ben geboren in 1984. Ik woon met mijn man, zoon en dochter in Noordwijk, vlakbij het strand. Als ik vrij ben, waai ik graag uit op het strand, in de duinen of in het bos. Ook houd ik erg van dansen, sport, muziek en yoga. Hiernaast beoefen ik zelf ook mindfulness, omdat dit me helpt mijn balans te houden in mijn mooie, maar drukke bestaan.

Mijn studie als Orthopedagoog heb ik voltooid aan de Universiteit Leiden. Daarna ben ik nog verder opgeleid tot GZ-psycholoog (Gezondheidszorgpsycholoog), waardoor ik geregistreerd ben in het BIG register. Ook heb ik extra opleidingen gedaan voor o.a. het geven van EMDR, Schematherapie, Theraplay en CGT (cognitieve gedragstherapie).Ik heb als psycholoog onder andere ervaring opgedaan bij diverse psychologie- en psychotherapiepraktijken, een academisch ziekenhuis, een medisch kinderdagverblijf en instellingen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. In 2015 heb ik Praktijk Blossom geopend, omdat ik graag op een persoonlijke, holistische en laagdrempelige manier hulp wil bieden.

Ieder kind en mens is uniek. Ondanks dat ik werk met protocollen, is mijn aanpak bij iedereen ook uniek. Tijdens de behandeling gebruik ik methoden uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, mindfulness en oplossingsgerichte psychotherapie. Bij kinderen gebruik ik ook spel- en creatieve werkvormen. Technieken die ik gebruik zijn ontleend aan bewezen effectieve interventies en behandelingen. Tot slot probeer ik de zorg te bieden die ik zelf ook graag zou willen krijgen: kleinschalig en op een persoonlijke manier, van mens tot mens.

Opleidingen en registraties

Orthopedagoog
GZ psycholoog (ingeschreven bij het BIG register als Gezondheidszorgpsycholoog: 89920533325)
EMDR therapeut – EMDR Europe Practioner, geregistreerd bij de VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen (LVVP) en visitatie met goed gevolg doorlopen
Lid Psyche en Zwangerschap

GZ Psycholoog kind en jeugd    EMDR vereneging nederland   

Rosalie van den Eijnden
Orthopedagoog voor kinderen, jongeren en ouders

Mijn naam is Rosalie, geboren in 1988 en woonachtig in Oegstgeest. Ik ben in het geluk om twee prachtige dochters van 4 en 7 jaar groot te brengen. Veel van mij privétijd besteed ik aan mijn gezin, daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen met de hond en beleef ik plezier aan lezen en koken.

Mijn studie pedagogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft mij opgeleid als Orthopedagoog. Als Orthopedagoog heb ik onder andere ervaring opgedaan bij het Kinder- en Jeugdtraumacentrum (KJTC), de Academische Werkplaats voor Kindermishandeling op de Vrije Universiteit van Amsterdam en een Medisch Kinderdagverblijf. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, bijvoorbeeld Cognitieve Gedragstherapie (CGT), hechtingsproblematiek en neurodiagnostiek.

Mijn affiniteit ligt bij het werken met (jonge) kinderen en ouders, zowel op het gebied van diagnostiek als behandeling. In de praktijk vind ik het belangrijk om zowel tijdens diagnostiek als behandeling een veilige en vertrouwde omgeving te creëren zodat kinderen en ouders zich op hun gemak voelen. Op deze manier ontstaat er ruimte om kennis en inzichten te delen zodat ieder weer in zijn kracht mag komen te staan.

Opleiding en registraties

  • Universitaire masteropleiding Orthopedagogiek
  • HBO opleiding Pedagogische Hulpverlening
  • Basisopleiding cognitieve gedragstherapie
  • SKJ (stichting kwaliteitsregister jeugd): 120010955
  • Nederlandse Vereniging Orthopedagogiek (NVO) lidnummer: 24877

Phyllis Kunst
Orthopedagoog en speltherapeut voor kinderen, jongeren en ouders

Mijn naam is Phyllis en ik werk als orthopedagoog bij Blossom. Ik ben geboren in 1988 en woon in Hoorn (Noord-Holland). Ik heb een leuke, lieve vriend met wie ik er samen graag op uit ga. Ik houd  ervan om naar het museum te gaan, lange wandelingen te maken, sta graag op de tennisbaan en volg sinds een paar jaar gitaarlessen.

Aan de Universiteit Utrecht heb ik mijn studie Orthopedagogiek gevolgd. Na het afronden van mijn studie heb ik in verschillende sectoren ervaring opgedaan: gehandicaptenzorg, kinderopvang, onderwijs en in de jeugd-ggz. Omdat ik me graag wilde verdiepen in (jonge) kinderen die het moeilijk vinden om over hun gevoelens te praten, heb ik de studie Speltherapie gedaan aan de Christelijke Hogeschool Ede. Speltherapie is een vorm van psychotherapie waarbij spel wordt gebruikt om een kind beter te begrijpen en om om te leren gaan met lastige situaties. In mijn werk als Orthopedagoog gebruik ik graag deze elementen. Naast mijn werk bij Blossom werk ik nog bij een andere kleinschalige praktijk voor jeugd-ggz in Noord-Holland.

Opleiding en registraties

  • Universitaire masteropleiding Orthopedagogiek
  • HBO masteropleiding Speltherapie
  • HBO opleiding Pedagogiek
  • SKJ registratie: 120008010
  • NVO registratie: 22727

Bas de Wolff
Psychomotorisch Therapeut (PMT)

Even voorstellen. Mijn naam is Bas en ik werk als Psychomotorisch Therapeut (afgekort: PMT) in het team van Blossom.

PMT is een therapievorm waarbij je lichaam en bewegen centraal staan. Soms begrijp je niet precies waarom je je voelt zoals je je voelt, of waarom je doet zoals je doet. Door spel en activiteit kun je veel leren over je eigen gedrag en je grenzen. Ook kan je leren om anders met situaties om te gaan. Bijvoorbeeld minder snel boos worden, beter voor jezelf opkomen of met meer zelfvertrouwen meer durven.

Naast mijn werk bij Blossom werk ik als Psychomotorisch Therapeut bij Ipse de Bruggen. Mijn opleiding tot therapeut heb ik gedaan bij Hogeschool Windesheim. In het verleden ben ik werkzaam geweest bij defensie, brandweer en politie. Al deze ervaringen neem ik mee als therapeut.

Voor mij zit de sleutel tot succes in de klik met mijn cliënten. Ik ben recht-door-zee, maar invoelend. Mijn kwaliteiten liggen in het persoonlijk contact tijdens de activiteiten die wij samen gaan doen.

We gaan tijdens de sessies dus lekker in beweging zijn en plezier maken en op deze manier aan de slag met je behandelvraag.

In mijn vrije tijd besteed ik graag aandacht aan mijn gezin en kinderen. We zijn dol op het strand, samen dansen, films kijken en stoeien en natuurlijk samen op vakantie gaan. Ook doe ik veel aan sport en werk ik graag in de tuin, waar ik rust en afleiding vindt.